Elektronik harpte yerli ürünün test uçuşu başarıyla yapıldı

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen radar sinyal algılayıcı F-16 Elektronik Destek Podu (EDPOD), gerçek radar sistemlerine karşı gerçekleştirilen uçuş testlerini başarıyla tamamladı.
TÜBİTAK’ın X hesabından yapılan paylaşımda F-16 Elektronik Destek Podunun (EDPOD), gerçek radar sistemlerine karşı gerçekleştirilen uçuş testlerini başarıyla tamamladığı vurgulandı.
Paylaşımda şu bilgilere yer verildi:
“Tüm testleri başarıyla geçen F-16 EDPOD;
Düşman radar sinyallerini algılama, tehditleri tanımlayarak kayıt altına alma, yüksek kapasiteli veri kaydı ve hassas konum belirleme kabiliyetlerine sahip.
Kritik bileşenleri TUBİTAK BİLGEM tarafından geliştirilen EDPOD, elektronik harp alanında dışa bağımlılığı azaltarak, ülkemize yüksek teknoloji ürünü sistemler kazandırıyor.”
Açıklamada, “Milli Teknoloji Hamlesi hedefiyle, savunma sanayimizde özgün teknolojilerimizle yer almaya devam edeceğiz!” ifadesine yer verildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TÜBİTAK BİLGEM İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü (İLTAREN) ana yükleniciliğinde geliştirilen sistemin testlerine ilişkin bilgi verdi.
Kacır, şunları kaydetti:
TÜBİTAK BİLGEM tarafından kritik bileşenleri yerli ve milli imkanlarla geliştirilen radar sinyal algılayıcı taktik elektronik destek podu F-16 EDPOD, gerçek radar sistemlerine karşı gerçekleştirilen tüm testleri başarıyla tamamladı.
Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda ülkemizin ihtiyaç duyduğu kritik altyapıları ve özgün teknolojileri geliştirmeye, ‘Tam Bağımsız Büyük Türkiye’ için çalışmaya devam ediyoruz.” (İLKHA)
✈️ TÜBİTAK BİLGEM tarafından kritik bileşenleri yerli ve milli imkanlarla geliştirilen radar sinyal algılayıcı taktik elektronik destek podu F-16 EDPOD, gerçek radar sistemlerine karşı gerçekleştirilen tüm testleri başarıyla tamamladı. 📡
🇹🇷 #MilliTeknolojiHamlesi hedeflerimiz… pic.twitter.com/p3VSqavNnN
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Navigasyon cihazlarının bir yönden hayatı kolaylaştırdığını belirten uzmanlar, ancak beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabildiğini söylüyor.
Batman Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Yunanistan'da düzenlenecek Avrupa Robot Olimpiyatları'na katılarak önemli bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor.
Çalınan WhatsApp hesapları, spam dağıtımından karmaşık dolandırıcılık planlarına kadar çeşitli suç faaliyetleri için kullanılabiliyor.