Katil rejim Gazze'de 34 hastaneyi kasıtlı olarak vurdu

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de şu ana kadar 34 hastaneyi kasıtlı olarak hizmet dışı bıraktığı, sağlık sistemine yönelik bu saldırıların uluslararası hukuk ve Cenevre Sözleşmelerinin açıkça ihlali anlamına geldiği vurgulandı.
Gazze’de, siyonist işgal rejimi sözde ordusu bir kez daha hastane bombaladı.
Sabah saatlerinde düzenlenen hava saldırısında, kentin güneyindeki El-Ma’madani (Ahli Arab) Hastanesi’nin acil servis ve kabul binası hedef alındı.
Saldırıda, hastanenin acil servisi, laboratuvarı ve eczanesi büyük hasar gördü, yangın çıktı ve bina tamamen hizmet dışı kaldı.
Yerel kaynaklara göre, saldırı öncesi hastane yetkililerine tehdit iletilerek hastanenin tahliyesi için sadece 18 dakika süre verildi.
Bu süre içinde çok sayıda hasta ve yaralı, tıbbi müdahale şansı olmadan hastaneyi terk etmek zorunda kaldı. Hasta ve yaralılar soğuk havada caddelere sığınmak zorunda kaldı.
El-Ma’madani Hastanesi, Gazze ve kuzey bölgelerinde bir milyondan fazla kişiye sağlık hizmeti veriyordu. Saldırı, Gazze’deki sağlık sisteminin çöküşünü daha da derinleştirirken, bölgede faaliyet gösteren hastane sayısı bir kez daha azaldı.
Bu, hastanenin hedef alındığı ilk saldırı değil. 17 Ekim 2023'te yüzlerce sivilin barındığı sırada düzenlenen saldırıda 471 kişi şehit olmuş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.
Saldırıyla ilgili açıklama yapan yerel kaynaklar, siyonist rejimin şu ana kadar 34 hastaneyi kasıtlı olarak hizmet dışı bıraktığını, sağlık sistemine yönelik bu saldırıların uluslararası hukuk ve Cenevre Sözleşmelerinin açıkça ihlali anlamına geldiğini vurguladı.
Gazze’de 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden saldırılarda şu ana dek 50 bin 933 kişi şehit oldu, 116 bin 450 kişi yaralandı. Enkaz altında kalan birçok kişiye ise hâlâ ulaşılamıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist çeteler, işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya bu sabah yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde bir kez daha baskın düzenledi.
Siyonist işgalcilerin Filistin’in kuzeyindeki Cenin kenti ve mülteci kampına yönelik saldırıları 84. gününde devam ediyor. İşgal ordusu, kamp ve çevresinde evleri yıkmaya, ateşe vermeye ve bazılarını da askeri karargâh haline getirmeye devam ediyor.
Siyonist rejimin hava saldırıları sonucu, Gazze'nin Cebaliye ve Han Yunus bölgelerinde 18 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Malatya Kudüs Kardeşlik Platformu tarafından "Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk" adlı yürüyüş ve ardından basın açıklaması düzenlendi.