Çin'de ilk kez yüksek verimli süt ineği klonlandı

Çinli biyologlar ilk kez, yılda 18 ton süt üretebilen oldukça verimli bir Holstein ineği klonladılar.
Çin Northwest Tarım ve Ormancılık Üniversitesi'nden bilim adamları, somatik hücre nükleer transferini kullanarak üç buzağı klonladılar
Çin medyasına göre biyologlar, klonlama için yılda 18 ton, ömür boyu ise 100 tonun üzerinde süt üretebilen ve "süper inekler" olarak tabir edilen Holstein Friesian (Siyah Alaca) cins sığırın kulağından alınan dokuyu kullandılar.
Araştırma ekibinin başkanı Jin Yaping, yaptığı açıklamada, Çin'deki süt ineklerinin yüzde 70'inin yurt dışından satın alınması nedeniyle deneyin Çin'in hayvancılık endüstrisinin canlanması için büyük önem taşıdığını söyledi.
Jin Yaping, "Çin'in yurtdışından hayvan tedarikine olan bağımlılığını çözmek için sağlam bir temel oluşturacak olan 1000'den fazla süper inek sürüsü oluşturmak için iki ila üç yıl harcamayı planlıyoruz." dedi.
Çinli bilim adamları son yıllarda birkaç klonlama deneyi yaptılar ve at, kedi, köpek ve domuz gibi hayvanları klonladılar. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çinli araştırmacılar, depremler gibi yer kabuğu faaliyetleri sırasında aniden açığa çıkan kimyasal enerjinin, yeraltındaki mikroorganizmalar için güneş ışığına alternatif bir "yakıt" işlevi görebileceğini keşfetti.
Endonezya'nın Meratus dağlarında iki yeni dişli kurbağa türü keşfedildiği bildirildi.
Son zamanlarda neredeyse teknolojinin her alanında aktif rol oynamaya başlayan yapay zekanın artı ve eksileri hakkında düşüncelerini aktaran vatandaşlar, yapay zekanın birçok iş ve işlemi kolaylaştırmasıyla beraber gerçeklikten uzaklaştırdığına dikkat çekti.
Britanyalı bilim insanlarının öncülüğünde yürütülen bir araştırma, kaplumbağaların kansere karşı son derece dirençli olduğunu ortaya koydu. Buna göre, kaplumbağaların yalnızca yaklaşık yüzde 1’i kansere yakalanıyor. Bu bulgu, insanlarda kanserin önlenmesi ya da tedavisi konusunda önemli ipuçları sunabilir.