Temiz Toplum Derneği Başkanı Bilal Ay: "Dijital mecralarda toplumun kodlarıyla oynanıyor"
Dijital mecralarda çocukların ilgisini çekecek bazı hesaplardan yapılan yayınlara Temiz Toplum Derneği'nden tepki geldi.
Youtube'da bazı kanallarda çocuk istismarı yapıldığını söyleyen Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, dijital platformlarda yayınlanan bazı içeriklerle toplumun kodlarıyla oynanmak istendiğini ifade etti.
"Profesyonel ellerle kurgulanmış ifsat hareketi ile karşı karşıyayız"
Videoların aleni bir biçimde çocuk istismarı olduğunu ifade eden Ay, "Toplum olarak, hikâye ve animasyon yöntemi ile çocukların ilgisini çekecek şekilde kötü niyetli ve profesyonel ellerle kurgulanmış ifsat hareketi ile karşı karşıyayız." dedi.
"Çarpık ilişkiler, eşcinsellik ve sapıkça mesajlar verilerek toplumumuzun kodlarıyla oynanmak isteniyor"
Hikâyelerin içeriklerinde bazı farklılaştırılmalara gidilmiş olsa da, başlık ve görseller üzerinden çocuklara son derece olumsuz mesajlar verilebildiğini belirten Ay, "Çocuklarımız istismar ediliyor. İğrenç ilişkiler normalmiş gibi anlatılıyor. Çarpık ilişkiler, eşcinsellik ve sapıkça mesajlar veriliyor. Özetle toplumumuzun kodlarıyla oynanmak isteniyor." diye konuştu.
"RTÜK benzeri ‘Dijital Medya Üst Kurulu’ oluşturulmalı"
Dijital mecrada yaşanan bu hadiselerin ilk olmadığını hatırlatan Ay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Böyle devam ederse son da olmayacak. Küresel şer odakları, internet üzerinden çocuklarımızı adeta dizayn ediyor. Eşcinsel içerikli reklam var, çarpık ilişki var, istismar var, kumar var, uyuşturucu var, terör propagandası var. Bu büyük dejenerasyon ile birlikte, proje olarak oluşturulan sayfa ve forumlarda kutsal değerlerimiz saldırıya uğruyor. Biz Temiz Toplum Hareketi olarak, yetkili kurumlarımıza, RTÜK benzeri ‘Dijital Medya Üst Kurulu’ oluşturulmasını teklif ediyoruz. Yani bir sansürden değil gerçek bir denetimden söz ediyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya, 2024 yılında artan siber saldırılar nedeniyle 202,4 milyar avroluk rekor düzeyde zararla karşı karşıya kalırken, ülkede bu tehditlere karşı koyacak siber güvenlik uzmanı eksikliği kritik seviyeye yükseldi.
Göktaşlarının hem değerli hem de yaygın metaller bakımından zengin olduğu bilinse de, bu cisimlere ulaşmanın zorlukları nedeniyle madencilik faaliyetleri uzun yıllardır teori düzeyinde kalmıştı. Ancak birkaç girişim, göktaşı madenciliğinin yeryüzünde tükenen kaynaklara ve çevresel tahribata alternatif olabileceğini savunarak yarışa çoktan başladı.
Danimarka’nın kuzeyinde, Ukrayna’dan yüzlerce kilometre uzakta yer alan bir depoda çalışan teknisyenler, Rusya’nın savaş alanındaki drone teknolojisini etkisiz hale getirmeyi amaçlayan anti-drone (drone önleme) cihazlarını bir araya getiriyor.
Çinli elektrikli araç üreticisi XPENG’in uçan otomobil iştiraki XPENG AEROHT, dünyanın ilk seri üretim akıllı uçan araba fabrikasında deneme üretimine başladı. Bu adım, geleceğin ulaşım teknolojilerinin ticarileşmesi yolunda önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.