138 Afgan mülteci aile ülkelerine döndü
![138 Afgan mülteci aile ülkelerine döndü 138 Afgan mülteci aile ülkelerine döndü](/img/NewsGallery/2025/2/13/442405/FeaturedImage/4a5888a4-835e-4c4f-b5cf-a712f5d71a6b.webp)
Pakistan ve İran'daki 138 Afgan mülteci aile, ülkelerine döndü.
Afganistan İslam Emirliği resmi haber ajansı Bahtar'ın bildirdiğine göre, 138 Afgan mülteci aile, komşu Pakistan ve İran'dan çıkarak anavatanları Afganistan'a döndüler.
Haberde, eski Afgan mültecilerin farklı illere gitmeden önce sınır geçiş noktalarında devlet desteği aldıkları belirtildi.
Geçtiğimiz yıl içerisinde 1,2 milyondan fazla Afgan mültecinin anavatanlarına geri döndüğü bildirilirken, yaklaşık 6 milyon Afgan mülteci şu anda çoğunluğu Pakistan ve İran'da olmak üzere yurtdışında yaşıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güney Kore'nin Jeju Adası açıklarında bir balıkçı teknesi alabora olması sonucu meydana gelen kazada, teknedeki 10 mürettebatın 5'i kurtarılırken, kayıp 5 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Arap Birliği (AL) Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, örgütün Filistinlileri topraklarından çıkarma girişimlerini kesin bir dille reddettiğini belirterek, "Gazze satılık değildir" dedi.
Gazze Şeridi'nde üç kişi yaraların tesiriyle şehit olurken, enkaz altından da 14 ceset çıkarıldı. Böylece soykırımda toplam şehit sayısı 48 bin 239'a yükseldi.
Ulusal Diyalog Konferansı Hazırlık Komitesi, Suriye’nin, Suriyelilerin birliğini güçlendiren, yeni bir anlayış, uzlaşı ve inşa sürecinin temelini atan sorumlu bir ulusal diyalog yoluyla geleceğin şekillendirilmesi için tarihi bir fırsatın eşiğinde olduklarını bildirdi.