Veteriner hekimlerden sağlık sınıfı talebi!

Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Abdullah Yamaç, veteriner hekimlerin sağlık hizmetlerinden dışlandığını belirterek, "Halk sağlığını koruyoruz ancak sağlık sınıfında yer almıyoruz" diyerek yasal düzenleme çağrısında bulundu.
Veteriner Hekimler Odası Batman İl Temsilcisi Veteriner Hekim Abdullah Yamaç, yaptığı açıklamada, veteriner hekimlerin halk sağlığı için büyük bir sorumluluk üstlendiğini vurguladı.
Sofraya gelen her gıdanın arkasında veteriner hekimlerin emeği olduğunu belirten Yamaç, meslektaşlarının sahada hem zor koşullarda çalıştığını hem de şiddete maruz kaldığını ifade etti.
Türkiye'de veteriner hekimlerin sağlık sınıfına dahil edilmediğini ve bu durumun ciddi mağduriyetlere yol açtığını söyleyen Yamaç, veteriner hekimlerin halk sağlığındaki kritik rolüne dikkat çekti ve devletten yasal düzenleme talep etti.
Her yıl nisan ayının son cumartesi günü Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak ilan edildiğini anımsatan Yamaç, bu vesileyle tüm veteriner hekimlerin gününü kutladı.
"Sofralardaki sağlığı koruyan veteriner hekimlerdir"
Veteriner hekimlerin Türkiye'de ciddi zorluklarla karşılaştığını vurgulayan Yamaç, "Veteriner hekimler dünyanın her yerinde varlar ve var olmaya devam edecekler. Çünkü sofralardaki sağlığı koruyan veteriner hekimlerdir. Sofralara gelen sütte, peynirde, yumurtada, ette bizler varız. Halkın sağlığını koruma bizim görevimizdir. Bunun için meslektaşlarımız sahada canla başla mücadele veriyorlar. Veteriner hekimlik dünyada çok büyük bir öneme sahipken Türkiye'de biz veteriner hekimler maalesef zorluk yaşıyoruz." dedi.
"Meslektaşlarımız sahada saldırıya uğruyor"
Veteriner hekimlerin sağlık sınıfına dahil edilmemesinin sıkıntısını yaşadığını dile getiren Yamaç, "Son dönemlerde şiddet olayları, sağlıkta şiddet yasasına dahil olmamamız, dünyada tek tip sağlık varken Türkiye'de maalesef veteriner hekimler hakları yıllardır azaltılarak ellerinden alındı. Şu an sağlık sınıfında yer alamıyoruz. Bu yüzden de meslektaşlarımız sahada her yıl saldırıya uğruyor. Çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Devletten yasanın düzeltilmesini, veteriner hekimlerin de sağlık sınıfında yer almasını istiyoruz." diye konuştu.
"Tıp hekimliği bir denizse veteriner hekimlik okyanustur"
Veteriner hekimliğin sadece hayvan sağlığıyla değil, aynı zamanda toplum sağlığıyla da doğrudan ilgili olduğunun altını çizen Yamaç, şöyle devam etti:
"Veteriner hekimler dünyada çok büyük öneme sahipler. Sağlıklı gıda için her yerde bizler görev alıyoruz. Çiftlikten sofralara kadar bütün aşamalarda veteriner hekimler var. Veteriner hekimler, vatandaşların sağlığını korumada birinci öncelikli kişilerdir. Çünkü tıp hekimliği bir denizse veteriner hekimlik bir okyanustur. Bizler bütün hayvanlara bakmakla yükümlüyüz. Bu nedenle çok büyük sıkıntılar da yaşıyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana’da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliği katılımcılar tarafından büyük ilgi görürken Adanalılar, toplumu yozlaştıran, eğlence odaklı festivaller yerine, Peygamber sevgisini ve ümmet bilincini pekiştiren etkinliklerin yapılmasını istedi.
Siirt'te uzun yıllardır şifalı bitkiler satışı yapan Muzaffer Ulu, yüksek dağların sarp kayalıklarında yetişen ve bölgede "Soryaz" olarak bilinen bitkinin hem şifa hem de lezzet kaynağı olduğunu söyledi.
İstanbul'da düzenlenen "Mevlid-i Nebi" programı katılan Lübnan Cemaati İslami Yetkililerinden Suheyp Halef, gerçekleştirilen etkinliğin umut aşıladığını, işgale karşı direnen Gazze halkının mutlaka galip geleceğini söyledi.