ABD Başkanı, İran'la nükleer programı konusunda anlaşma yapmak istediğini belirtti
ABD Başkanı Donald Trump, İran’la bir çatışmaya girmek istemediğini belirtti ve İran’ı nükleer programı konusunda "daha ciddi bir şekilde" müzakere etmeye çağırdı.
Trump, Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, "israilin İran’a bir saldırı düzenlemesi muhtemel, ancak bunun yakın olduğunu söylemek istemem." dedi.
İran’la bir anlaşmaya varmak istediğini ifade eden Trump, "Bu anlaşmaya yakınız ve dostane bir yolu tercih ederim," dedi ancak aynı zamanda büyük bir çatışma olasılığına karşı da uyarıda bulundu.
Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, bugün yaptığı açıklamada ülkesinin uranyum zenginleştirmeye devam edeceğini ve yeni bir uranyum zenginleştirme tesisi kurmayı planladığını belirtti. Pezeşkiyan'ın bu açıklaması, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Yönetim Kurulu'nun İran aleyhindeki kararına yanıt olarak gelmişti.
Ayrıca, Umman Sultanlığı bugün yaptığı açıklamada, İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasında İran’ın nükleer programına ilişkin altıncı müzakere turuna ev sahipliği yapacağını duyurdu. Görüşmelerin Pazar günü gerçekleşeceği ve iki taraf arasında anlaşmaya varılmasını sağlamak ile görüş farklılıklarını azaltmayı hedeflediği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya ait dondurulmuş varlıklara el koyma girişiminin Brüksel’in Moskova’ya karşı açık bir savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.
Estonya, Rusya ile olan güneydoğu sınırı boyunca Baltık Savunma Hattı projesi kapsamında ilk beton sığınakları kurmaya başladı.
Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2026’dan itibaren AB dışından gelen 150 euro altı tüm küçük paketlere 3 euro sabit gümrük vergisi uygulayacak. Düzenleme, Çin’in düşük maliyetli e-ticaret modeline darbe olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk cephesinde Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılarda Pokrovsk'un kuzeyinde yaklaşık 16 kilometrekarelik alanın yeniden Ukrayna kontrolüne geçtiğini bildirdi.