ABD'den işgal rejiminin itibarını koruma turları!
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, direnişten aldığı ağır darbelerin akabinde işgal rejiminin kabinesinde yaşanan istifalar nedeniyle Ortadoğu turuna çıktı.
Ortadoğu turu kapsamında işgal edilen Filistin topraklarına giden Blinken, burada savaş kabinesinden istifa eden işgalcilerle görüştü.
İşgal rejiminin yaptığı soykırım ve katliamları görmezden gelen Blinken, HAMAS'ın elinde esir bulunan 120 esirin evlerine geri getirilmesinin "tek hedef" olduğunu söyledi.
İşgal rejimi ziyareti öncesi Blinken, Mısır'da temaslarda bulunarak, Katar ile Mısır'a, ateşkes anlaşmasını imzalaması konusunda HAMAS'a baskı yapması çağrısında bulunmuştu.
Dün sözde Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya gelen Blinken, bugün erken saatlerde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi.
Daha önceki ziyaretlerinde Blinken, "ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak buradayım" diyerek soykırımı savunmuştu.
Blinken'in yeniden Ortadoğu turuna çıkması, direniş karşısında 8 ayı aşkındır ağır darbeler alan işgal rejiminin prestijini kurtarma çabaları olarak değerlendiriliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Lazkiye ve Tartus'ta saldırılarla tırmanan gerilim sonrası ordu konuşlandı; güvenlik kaynakları, eski rejim artıkları ve silahlı grupların ülkeyi istikrara kavuşturma çabalarını hedef aldığını vurguladı.
Arap Birliği, siyonist rejimin Somaliland'in bağımsızlığını tanımasının uluslararası barış ve güvenliği tehdit ettiğini belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) buna karşı gerekli önlemleri almaya çağırdı.
UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ndeki şiddetli sağanak ve fırtınanın daha fazla sefalet, umutsuzluk ve ölüm anlamına geldiğini belirtti.
Gazze hükümeti, siyonist rejimin 10 Ekim’den bu yana yürürlükte olan ateşkes anlaşmasını, yaklaşık 80 günde 969 kez ihlal ettiğini, saldırılarda 418 Filistinlinin şehit olduğunu bildirdi.