Afganistan'da yüzbinlerce Müslüman, siyonist barbarlığı tel'in etti

Afganistan İslam Emirliği'nde, başkent Kabil başta olmak üzere birçok şehirde düzenlenen kitlesel basın açıklamalarıyla siyonist işgalcilerin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım tel'in edildi.
Afganistan'ın çeşitli kentlerinde bugün Cuma namazı sonrası Filistinli Müslümanlara destek amacıyla kitlesel gösteriler düzenlendi.
İşgalci siyonistlerin bombardımanı altında olan Gazzeli Müslümanlara moral, HAMAS'ın başlattığı Aksa Tufanı'na destek ve işgalcilerin işledikleri soykırımı tel'in etmek için Afganistan halkı meydanlara aktı.
İşgalci siyonistlerin Gazze'de işlediği cürümleri kınamak, savunmasız yaşlı-çocuk, kadın-erkek demeden bombardımanlarla yapılan katliamları lanetlemek için caddelere ve meydanlara inen Afganistan halkı, siyonist zulmün önüne geçilmesi için Filistinli kardeşlerine destek verdi.
Kabil'deki mitinge katılanlar Afganlar, İslam ülkelerinden el ele vererek siyonist işgalcilere ve müttefiklerinin eylemlerine karşı koymaları çağrısında bulundu.
Mitinglere katılan Afganistan halkı, işgalcilere karşı mücadele etmek üzere Filistin'e gitmeye hazır olduklarını haykırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Sumi, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde 6 yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.
Ukrayna ile Rusya arasında esir takası gerçekleştiği bildirildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, "Gazze'ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak." açıklamasını yaptı.