Air France Orta Doğu'ya uçuşları askıya aldı
Fransız havayolu şirketi Air France, Orta Doğu'daki güvenlik riskleri nedeniyle Riyad, Beyrut ve Dubai'ye uçuşlarını geçici olarak durdurdu.
Fransız havayolu şirketi Air France, Orta Doğu'daki güvenlik riskleri ve hava sahası kısıtlamaları gerekçesiyle bir dizi uçuşunu geçici olarak durdurma kararı aldı.
Şirketten yapılan açıklamada, müşteri ve uçuş ekibi güvenliğinin öncelikli olduğu vurgulandı.
İptal edilen seferler arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a yapılacak uçuşların 24 Temmuz'a kadar, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a olan iki yönlü uçuşların 2 Ağustos'a kadar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentine düzenlenen iki yönlü seferlerin ise 27 Temmuz'a kadar askıya alındığı belirtildi.
Washington ile Tahran arasında 14 Haziran'da imzalanan İslamabad Mutabakatı'yla başlayan 60 günlük müzakere süreci, 8 Temmuz'da ABD ordusunun yeni saldırılarıyla sekteye uğradı.
İran, ABD'nin saldırılarına misilleme olarak komşu ülkelerdeki Amerikan üslerini hedef aldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yunanistan'ın, Kerpe Adası'nda konuşlandırdığı Patriot uçaksavar füze bataryasını Girit Adası'nda konuşlandırmak üzere Kerpe'den transfer işlemine başladığı belirtildi.
Kazakistan'da, Meclis ve Senatodan oluşan çift meclisli parlamentonun yerine kurulacak 145 üyeli tek meclisli Kurultay'ın ilk seçimi için oy verme işlemi devam ediyor.
Tayvan'ın Tainan kentindeki endüstriyel atık depolama tesisinde peş peşe iki patlama meydana geldi; çok sayıda bina hasar gördü, 3'ü itfaiye görevlisi 15 kişi yaralandı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Başkanı Donald Trump'ın "ekonomik operasyon" olarak nitelendirdiği girişimlerin ABD'nin politikalarında tekrarlanan bir senaryodan ibaret olduğunu belirterek, "Bu, defalarca izlediğimiz tekrar bir film. Bununla nasıl mücadele edeceğimizi biliyoruz." dedi.