Avrupa'da M çiçeği virüsü alarmı
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Avrupa'da M çiçeği virüsü için "ithal vakaların" artma ihtimaline karşı Avrupa ülkelerine uyarıda bulundu.
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) Direktörü Dr. Pamela Rendi-Wagner, M çiçeği virüsüyle ilgili yaptığı açıklamada, mevcut koşullarda Avrupa'da salgın riskinin "düşük" olduğunu, Avrupa'daki tek vakaya 15 Ağustos'ta İsveç'te rastlandığını belirtti ancak AB içinde "ithal vaka" sayısının artma ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, "Bu nedenle Avrupa ülkelerinin, Avrupa içinde daha fazla yayılmayı önlemek için enfeksiyonları mümkün olduğunca hızlı tespit etmeye hazırlıklı olmaları çok önemlidir." dedi.
Rendi-Wagner, Afrika'da raporlama ve teşhis sürecinde eksikliklerin olduğunu bildiklerini belirterek, "Afrika'daki salgının gerçek boyutunun çok daha büyük olabileceğini varsayıyoruz." ifadelerini kullandı.
ECDC'nin başta Kongo Demokratik Cumhuriyeti olmak üzere Afrika'da sahada çalıştığını söyleyen Rendi-Wagner, bu sayede "Afrika'daki salgını kontrol altına almak ve diğer kıtalara yayılmasını önlemek amacıyla bölgedeki sağlık yetkililerini desteklediklerini ve virüse ilişkin daha fazla bilgi edindiklerini" söyledi.
"Unutulmaması gereken bir husus, M çiçeğinin yeni covid-19 olmadığıdır." diyen Rendi-Wagner, iki virüsün farklı şekillerde yayıldığına, farklı risklere sahip olduğuna ve hâlihazırda M çiçeği virüsü için aşının bulunduğunu ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara, ülkeye yönelik yaptırımların tamamen kaldırıldığını duyurarak, yeni dönemin yeniden inşa süreci olacağını söyledi.
ABD yönetimi, Suriye'de DAİŞ'e ait olduğu öne sürülen onlarca noktayı hava saldırılarıyla hedef aldı. "Kartal Gözü" adı verilen saldırının, Palmira yakınlarında ABD askerlerine yönelik operasyona yanıt olarak başlatıldığı açıklandı.
Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, Hindistan'ın iki ülke arasındaki su paylaşımını düzenleyen İndus Suları Anlaşması'nı açıkça çiğnediğini açıkladı.
Fransa'nın Saone-et-Loire vilayetinde çiftçiler, hükümetin tarım politikaları ve artan ekonomik baskıları protesto etti.