Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Avrupa'da M çiçeği virüsü için "ithal vakaların" artma ihtimaline karşı Avrupa ülkelerine uyarıda bulundu.
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) Direktörü Dr. Pamela Rendi-Wagner, M çiçeği virüsüyle ilgili yaptığı açıklamada, mevcut koşullarda Avrupa'da salgın riskinin "düşük" olduğunu, Avrupa'daki tek vakaya 15 Ağustos'ta İsveç'te rastlandığını belirtti ancak AB içinde "ithal vaka" sayısının artma ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, "Bu nedenle Avrupa ülkelerinin, Avrupa içinde daha fazla yayılmayı önlemek için enfeksiyonları mümkün olduğunca hızlı tespit etmeye hazırlıklı olmaları çok önemlidir." dedi.
Rendi-Wagner, Afrika'da raporlama ve teşhis sürecinde eksikliklerin olduğunu bildiklerini belirterek, "Afrika'daki salgının gerçek boyutunun çok daha büyük olabileceğini varsayıyoruz." ifadelerini kullandı.
ECDC'nin başta Kongo Demokratik Cumhuriyeti olmak üzere Afrika'da sahada çalıştığını söyleyen Rendi-Wagner, bu sayede "Afrika'daki salgını kontrol altına almak ve diğer kıtalara yayılmasını önlemek amacıyla bölgedeki sağlık yetkililerini desteklediklerini ve virüse ilişkin daha fazla bilgi edindiklerini" söyledi.
"Unutulmaması gereken bir husus, M çiçeğinin yeni covid-19 olmadığıdır." diyen Rendi-Wagner, iki virüsün farklı şekillerde yayıldığına, farklı risklere sahip olduğuna ve hâlihazırda M çiçeği virüsü için aşının bulunduğunu ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Onlarca siyonist sömürgeci, bugün işgal polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlularını bastı.
İşgalci siyonistlerin dün akşam saatlerinde Gazze Şeridi'ndeki Deyr El Balah ve Refah'a düzenledikleri bombardımanda en az 18 kişi şehit oldu.
İşgalci siyonistlerin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze'deki soykırımı sona erdirmeyi hedefleyen anlaşmaya tepki gösterdi. Anlaşmayı "HAMAS’a teslimiyet" olarak nitelendirdi.
Sıkıyönetim sonrası görevden uzaklaştırılan eski Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındı.