Gazze'de "kan dökmeye karışmamış" çete üyelerine genel af çıkarıldı
Gazze İçişleri Bakanlığı, "kan dökmeye karışmamış" çete üyelerinin durumlarını belirlemek amacıyla genel af çıkardı.
Gazze Şeridi İçişleri ve Milli Güvenlik Bakanlığı, "kan dökmeye karışmamış" çete üyelerinin durumlarının belirlenmesi için tövbe kapısının açıldığını ve genel af çıkarıldığını duyurdu.
Bakanlık, yaptığı açıklamada, bu kararın işgalci rejimin Gazze Şeridi'nde halka yönelik soykırım savaşını durdurma kararının yürürlüğe girmesinin ardından geldiğini belirtti.
Bakanlık, güvenlik ve istikrarı yeniden sağlamak ve ulusal ve toplumsal dokudaki uyumu güçlendirmek amacıyla güvenlik ve sosyal koşullarla ilgili gerekli tedbirlerin alınmaya başlandığını kaydetti.
Savaş sırasında bazı suç çetelerinin kaos ortamından faydalanarak, vatandaşların mallarına saldırarak ve insani yardımları çalarak iç barışı bozmayı amaçlayan yasa dışı eylemlerde bulunduklarını belirtti. Bu çetelerin bazılarına, ellerinde kan olmayan ve kendi halkına karşı işlenen cinayetlere veya suçlara katılmayan kişiler de katıldı.
Açıklamada, "Adalet ve milli sorumluluk değerleri temelinde, iç birliği korumak, kamu düzenini sağlamak, iç cepheyi güçlendirmek ve toplumu sağlamlaştırmak arzusuyla, İçişleri ve Milli Güvenlik Bakanlığı, bu çetelere katılmış ancak cinayet işlememiş olan herkese tövbe ve genel af kapısının açıldığını duyurur." denildi.
Açıklamanın devamında, söz konusu kişilerin, adli ve güvenlik durumlarının düzeltilmesi ve dosyalarının kesin olarak kapatılması için 13 Ekim 2025 Pazartesi sabahından itibaren 19 Ekim 2025 Pazar günü sonuna kadar bir hafta içinde güvenlik güçlerine teslim olmaları istendi.
Bakanlık, teslim olmayı reddeden veya kanunu ihlal etmeye devam edenlere, yetkili makamların kanun hükümleri uyarınca kesin işlem başlatacağı konusunda uyarıda bulunarak, kamu güvenliği ve vatandaşların haklarının hiçbir koşulda ihlal edilmeyeceği vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal medyası, Suriye ile yürütülen güvenlik görüşmelerinin tıkandığını ve siyonist rejimin, 2024 sonrası işgal ettiği bölgelerden ancak "tam kapsamlı bir barış anlaşması" karşılığında çekilmeye hazır olduğunu yazdı.
Ukrayna’nın güneyindeki Odesa bölgesinde, Türkiye bayraklı bir tankere düzenlenen drone saldırısı sonucu gemide yangın çıktı. Saldırı, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin ABD’den sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatına yönelik anlaşmayı imzalamasından bir gün sonra gerçekleşti.
Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Naîm Kasım, ABD planına verilen onayı ve siyonist rejimle müzakere eğilimini "tehlikeli bir taviz süreci" olarak niteledi; Lübnan'ın ulusal sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.
Şili'de düzenlenen devlet başkanlığı seçiminin birinci turunda hiçbir aday yeterli oya ulaşamadı.