BM Kadın Birimi: Gazze'de 10 binden fazla kadın öldürüldü

BM Kadın Birimine göre 7 Ekim’den bu yana devam eden işgal rejimi saldırılarında 10 binden fazla kadın katledildi, 19 bin çocuk yetim kaldı.
BM Kadının Güçlendirilmesi Birimi, Gazze Şeridi’ndeki kadınlar hakkında yeni rapor yayınladı.
Rapora göre işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında, Gazze'de en az 6 bini anne olmak üzere 10 binden fazla Filistinli kadın katledildi, 19 bin çocuk yetim kaldı.
İşgal bombardımanından ve kara saldırılarından sağ kurtulan kadınlar yerlerinden edildi, dul kaldı ve açlıkla karşı karşıya kaldı.
Gazze'de bir milyondan fazla Filistinli kadın ve kız çocuğu, neredeyse gıdaya, temiz içme suyuna, çalışır durumda tuvaletlere veya akan suya erişim olmadan, hayati tehlike oluşturan riskler yaratarak felaket düzeyinde bir açlıkla karşı karşıya bulunuyor.
Temiz suya erişim, özellikle günlük su ve kalori alımı gereksinimleri yüksek olan emziren anneler ve hamile kadınlar için kritik öneme sahipken kadınlar ve kız çocuklarının onurlu ve güvenli yaşamı da büyük önem arz ediyor.
BM Kadın Birimi'nin Arap Devletleri Bölge Direktörü Susanne Mikhail, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, Gazze'deki savaşın hiç şüphesiz, kendilerinin yapmadığı bir savaşın ağır bedelini ödeyen kadınlara yönelik bir savaş olduğunu söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.