Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi

Cezayir, Faslı bir diplomatı "şüpheli eylemler gerçekleştirdiği" gerekçesiyle sınır dışı ettiğini duyurdu.
Cezayir, Vahran'daki konsoloslukta çalışan Faslı bir diplomatı "şüpheli eylemler gerçekleştirdiği" sebebiyle istenmeyen kişi ilan etti ve 48 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi.
Cezayir Dışişleri Bakanlığı, bildiri yayınlayarak Faslı diplomatı diplomatik görevleriyle bağdaşmayan eylemlerde bulunmakla suçladı.
Fas'ın Cezayir Başkonsolosluğuna geçici olarak vekalet eden Halid Şihane, bakanlık merkezine çağrıldı ve burada kendisine, yardımcısı Muhammed Süfyani'nin "istenmeyen kişi" ilan edilmesine yönelik karar tebliğ edildi.
Cezayir Dışişleri Bakanlığı, diplomatın eylemlerinin "şüpheli olduğunu ve konsolosluktaki görevlerinin doğasıyla bağdaşmadığını, Cezayir'in ulusal yasalarının ve uluslararası normların, özellikle de Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin ihlalini teşkil ettiğini" bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, "Bu ateşkes kırılgan ve nedeni de açık. Çünkü oldukça kötü bir geçmişe sahip bu rejimden gelen hiçbir ateşkese güvenilemez. Eğer ateşkes ihlal edilirse karşılık vermeye hazırız" dedi.
İngiltere, uzun süredir yürütülen siber faaliyetleri nedeniyle Rus Askeri İstihbarat Servisi'ne (GRU) bağlı üç birim ve 18 askeri istihbarat görevlisine yaptırım uyguladığını duyurdu.
Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'nde, sözde yardım dağıtım noktaları ve sivillerin kaldığı çadırlar hedef aldığı saldırılarda, 89 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Pakistan'da haziran ayının sonlarında başlayan muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 202'ye yükseldi, 600'den fazla kişi de yaralandı.