Cezayir ile Fas arasında diplomat krizi
Cezayir, Faslı bir diplomatı "şüpheli eylemler gerçekleştirdiği" gerekçesiyle sınır dışı ettiğini duyurdu.
Cezayir, Vahran'daki konsoloslukta çalışan Faslı bir diplomatı "şüpheli eylemler gerçekleştirdiği" sebebiyle istenmeyen kişi ilan etti ve 48 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi.
Cezayir Dışişleri Bakanlığı, bildiri yayınlayarak Faslı diplomatı diplomatik görevleriyle bağdaşmayan eylemlerde bulunmakla suçladı.
Fas'ın Cezayir Başkonsolosluğuna geçici olarak vekalet eden Halid Şihane, bakanlık merkezine çağrıldı ve burada kendisine, yardımcısı Muhammed Süfyani'nin "istenmeyen kişi" ilan edilmesine yönelik karar tebliğ edildi.
Cezayir Dışişleri Bakanlığı, diplomatın eylemlerinin "şüpheli olduğunu ve konsolosluktaki görevlerinin doğasıyla bağdaşmadığını, Cezayir'in ulusal yasalarının ve uluslararası normların, özellikle de Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi'nin ihlalini teşkil ettiğini" bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya ait dondurulmuş varlıklara el koyma girişiminin Brüksel’in Moskova’ya karşı açık bir savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.
Estonya, Rusya ile olan güneydoğu sınırı boyunca Baltık Savunma Hattı projesi kapsamında ilk beton sığınakları kurmaya başladı.
Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2026’dan itibaren AB dışından gelen 150 euro altı tüm küçük paketlere 3 euro sabit gümrük vergisi uygulayacak. Düzenleme, Çin’in düşük maliyetli e-ticaret modeline darbe olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk cephesinde Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılarda Pokrovsk'un kuzeyinde yaklaşık 16 kilometrekarelik alanın yeniden Ukrayna kontrolüne geçtiğini bildirdi.