Çin’den küresel çelik piyasasını sarsacak karar
Dünyanın en büyük çelik üreticisi Çin, belirli çelik ürünlerinin ihracatına kısıtlamalar getireceğini ve yeni bir lisans sistemi uygulayacağını duyurdu.
Çin Ticaret Bakanlığı, çelik ihracatına ilişkin 2026 yılının başından itibaren geçerli olacak bir lisans sistemi uygulamaya konulacağını açıkladıl.
Bakanlık, bu düzenlemeden 300 farklı çelik ürününün etkileneceğini bildirdi.
Bakanlığın duyurusunda, “Bazı çelik ürünleri, 1 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olmak üzere ihracat lisansı yönetimi altındaki kargolar listesine eklenecektir.” ifadelerine yer verildi.
Kısıtlama kararı, Çin’in çelik ihracatındaki rekor artışın hemen ardından geldi.
ABD'nin uyguladığı yüksek gümrük vergilerine rağmen Çin, bu yılın Ocak-Kasım döneminde bir önceki yıla göre yüzde 6,7 artışla 107 milyon tonu aşan çelik ihracatı yapmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya'da motor arızası veren küçük uçak, trafik akışının olduğu caddeye acil iniş yaptı, kazada 3 kişi yaralandı.
Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Rusya'nın 210 milyar avroyu bulan varlıklarını süresiz dondurma kararı aldı.
ABD'nin Washington eyaletinde günlerdir süren sağanak bölgeyi kâbusa sürüklüyor. Seattle şehrinin kuzeyindeki tarım bölgesinde yer alan Skagit Nehri havzasında yaklaşık 78 bin kişi için "tahliye emri" verildi. Bölgede sınırlar geçişe kapatıldı.