Çin: Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanmalı
Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Gazze'de bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile bir araya geldi. Fidan ve Wang görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Çin'in Filistin konusundaki duyarlılığının memnuniyet verici olduğunu belirten Fidan, "Çin'in iki devletli çözümü desteklemesini takdir ediyoruz. israile silah ve siyasi destek sağlayan bazı ülkeler israilin soykırımına ortak oluyor. Gazze'de ateşkes için Çin'le birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Çinli Bakan Vang ise Gazze'de bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiğini ifade etti.
Vang, "Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanmalı. Filistin sorunundan çıkışın yolu iki devletli çözümdür. Çin ve Türkiye, Filistin'in BM'ye üyeliğini destekliyor. Çin ve Türkiye aralarındaki eşgüdümü güçlendirerek Filistin sorununun bir an evvel adil ve kalıcı çözüme kavuşturulması çabalarına ivme kazandırmalıdır" dedi.
Türkiye ve Çin'in iş birliğini güçlendirmek için adımlar atacaklarını ifade eden Vang, "Her türlü hegemonya ve güç siyasetine karşı çıkmalı, küresel yönetişimi adil seviyeye yükseltmeli" şeklinde konuştu.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD’nin Nevada eyaletinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Dışişleri Bakanlığı, Rusya bağlantılı gemilere yönelik saldırılar sonrası Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi ve Rusya’nın maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki günlük resmi ziyaret için Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye geldi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi heyeti, Suriye’nin başkenti Şam'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.