Çin, Lübnan'a acil yardım gönderiyor

Çin Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı, siyonist rejim saldırılarının artmasının ardından Pekin'in Lübnan'a acil tıbbi malzeme gönderdiğini duyurdu.
Yurtdışı Yardım Ajansı'nın bir sözcüsü, "Lübnan hükümetinin talebi üzerine Çin hükümeti, halka tıbbi yardım sağlayabilmesi için Lübnan'a yardım etmek üzere acil insani tıbbi malzeme sağlamaya karar verdi" dedi.
Daha önce Çin, bölgedeki tüm tarafları durumun tırmanmasını ya da kontrolden çıkmasını önlemek için itidalli davranmaya çağırmıştı.
Çin'in Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi Fu Zong, Filistin meselesinden dolayı üzüntülerini dile getirerek "Gazze'deki çatışma hala devam ediyor ve her geçen gün daha fazla sivilin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Çatışmalar Lübnan'a sıçradı ve bölgeyi kasıp kavuran topyekûn bir savaş patlak vermek üzere" uyarısında bulunmuştu.
Genel Kurul toplantısı sırasında Fu, Orta Doğu'da barışın korunması için hızla bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
UNICEF, Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme tedavisi gören çocukların, işgal rejiminin ablukası nedeniyle ciddi risk altında olduğunu bildirdi.
ABD Senatosu, Donald Trump'ın vergi indirimi ve federal harcama kesintilerini içeren yasa tasarısını 48'e karşı 51 oyla kabul etti.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, özel kuvvetler eğitim tatbikatını denetleyerek ordunun operasyonel yeteneklerini güçlendirme talimatı verdi.
Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), küresel ticaret sisteminin ABD'nin yeni gümrük vergileri nedeniyle büyük bir tehditle karşı karşıya kaldığını duyurdu.