Çin'de Matmo tayfunu alarmı: 200 bin kişi tahliye edildi

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde Matmo tayfununun etkisini artırması üzerine yaklaşık 200 bin kişi tahliye edildi.
Matmo tayfunu, Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletine bağlı Zhanjiang kentinin Xuwen ilçesinin doğu kıyılarına ulaştı.
Hainan'da, yüksek riskli bölgelerden 197 binden fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Yetkililer tayfun nedeniyle kırmızı alarm durumunun devam ettiğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile bir araya geldi.
Yüksek Seçim Komitesi Sözcüsü Nevvar Necme, Halk Meclisi seçim sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.
Irak, enerji açığını kapatmak ve elektrik üretim kapasitesini artırmak için Rusya'yla nükleer enerji alanında iş birliği yapma kararı aldı.
Mısır basını, "HAMAS ile israil arasında Gazze Şeridi’nde kalıcı barış sağlanmasını öngören Gazze Planı’na dair dolaylı müzakereler başladı." haberini duyurdu.