Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa Acil Durum Hastanesinin açılış töreninde konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde KKTC'ye 149 milyon lira ayni ve nakdi katkı yaptıklarını söyledi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa Acil Durum Hastanesine ilişkin, “KKTC ile dayanışmanın en önemli nişanesi bu acil durum hastanesidir.” dedi.
Erdoğan, Lefkoşa Acil Durum Hastanesinin açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Salgının en başından itibaren Kuzey Kıbrıs'taki kardeşlerimizin yardımına koştuk. Sağlık alanında her türlü desteği sağladık.” diye konuştu.
Erdoğan, “KKTC ile gönül birliğimiz olmasa biz bu hastaneyi 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlayamazdık. KKTC ile dayanışmanın en önemli nişanesi bu acil durum hastanesidir.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 yataklı bir hastanenin daha KKTC’ye kazandırılacağını bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya ait dondurulmuş varlıklara el koyma girişiminin Brüksel’in Moskova’ya karşı açık bir savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.
Estonya, Rusya ile olan güneydoğu sınırı boyunca Baltık Savunma Hattı projesi kapsamında ilk beton sığınakları kurmaya başladı.
Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2026’dan itibaren AB dışından gelen 150 euro altı tüm küçük paketlere 3 euro sabit gümrük vergisi uygulayacak. Düzenleme, Çin’in düşük maliyetli e-ticaret modeline darbe olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk cephesinde Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılarda Pokrovsk'un kuzeyinde yaklaşık 16 kilometrekarelik alanın yeniden Ukrayna kontrolüne geçtiğini bildirdi.