Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa Acil Durum Hastanesinin açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın döneminde KKTC'ye 149 milyon lira ayni ve nakdi katkı yaptıklarını söyledi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa Acil Durum Hastanesine ilişkin, “KKTC ile dayanışmanın en önemli nişanesi bu acil durum hastanesidir.” dedi.
Erdoğan, Lefkoşa Acil Durum Hastanesinin açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Salgının en başından itibaren Kuzey Kıbrıs'taki kardeşlerimizin yardımına koştuk. Sağlık alanında her türlü desteği sağladık.” diye konuştu.
Erdoğan, “KKTC ile gönül birliğimiz olmasa biz bu hastaneyi 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlayamazdık. KKTC ile dayanışmanın en önemli nişanesi bu acil durum hastanesidir.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 yataklı bir hastanenin daha KKTC’ye kazandırılacağını bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'de Yahudi Müzesi yakınlarında düzenlenen silahlı eylemde, terör rejimi israilin büyükelçiliğinde çalışan iki diplomat öldü.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, önce ateşkesin sağlanması gerektiğine ilişkin yaklaşımı reddederek, "Bu olamaz. Buna benzer hikâyeleri yaşadık. Bunu bir daha istemiyoruz." açıklamasını yaptı.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik yoğun saldırıları nedeniyle sivil halk, güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere göç etmek zorunda kalıyor.
Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Gabon ile Ekvator Ginesi arasındaki ada ve sınır anlaşmazlığına ilişkin nihai kararını açıkladı.