Direniş grupları, işgal hedeflerini bombaladı

Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İslami Cihat hareketinin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, dün akşam, Mescid-i Aksa'nın işgali ve mukaddes alanın kirletilmesine karşılık olarak Nir Am yerleşim birimini iki adet "'Kudüs 3" roketiyle bombaladığını duyurdu.
Kudüs Seriyyeleri, ayrıca Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları ile birlikte, Gazze şehrindeki Şucaiyye Mahallesi'nin doğusundaki Talat el-Muntar yakınlarında işgal askerlerinin toplandığı bir bölgeyi 60 mm çaplı düzenli havan mermileriyle vurdu.
Kassam Tugayları ise, Gazze şehrinin doğusundaki Et-Tuffah mahallesinin doğusunda bulunan Dar el-Erkam Okulu çevresindeki düşman askerleri ve araçlarının toplandığı alanı bir dizi havan topuyla vurdu.
Tugaylar ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin güneyinde, Moraj eksenindeki bir düşman komuta ve kontrol merkezini ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.
Gazze'deki direniş örgütleri, işgal kuvvetlerine ve araçlarına karşı çeşitli cephelerde gerçekleştirdikleri operasyonları belgeliyor ve ortaya çıkan görüntüler, işgal güçlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlara dair birçok ayrıntıyı ortaya koyuyor.
Ayrıca işgal ordusuna karşı ayrıntılı pusular kurarak ağır insan kayıpları yaşatıyor, yüzlerce askeri aracı imha edip hasara uğratıyor, şehir ve yerleşim yerlerini orta ve uzun menzilli füzelerle bombalıyor.
Gazze Şeridi'ndeki Filistin direniş grupları, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını yeniden başlatması ve ablukayı sıkılaştırmasının ardından Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine ilerleyen işgal ordusuyla mücadeleye devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.