Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Belucistan eyaletinde meydana gelen saldırıya ilişkin olarak, "Türkiye olarak, terörün her türüne ve tezahürüne karşı ilkeli tutumumuzu yineliyor, Güney Asya'da terörle mücadelede işbirliğinin önemini vurguluyoruz." açıklamasını yaptı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’ın Belucistan eyaletinde meydana gelen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, saldırıda çocuklar da dahil olmak üzere yaşanan can kayıplarından ve çok sayıda kişinin yaralanmasından derin üzüntü duyulduğu belirtilerek, "Bu menfur saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye olarak, terörün her türüne ve tezahürüne karşı ilkeli tutumumuzu yineliyor, Güney Asya'da terörle mücadelede işbirliğinin önemini vurguluyoruz." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, önce ateşkesin sağlanması gerektiğine ilişkin yaklaşımı reddederek, "Bu olamaz. Buna benzer hikâyeleri yaşadık. Bunu bir daha istemiyoruz." açıklamasını yaptı.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik yoğun saldırıları nedeniyle sivil halk, güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere göç etmek zorunda kalıyor.
Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Gabon ile Ekvator Ginesi arasındaki ada ve sınır anlaşmazlığına ilişkin nihai kararını açıkladı.