Lavrov: Önce ateşkesin sağlanması gerektiği yaklaşımını reddediyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, önce ateşkesin sağlanması gerektiğine ilişkin yaklaşımı reddederek, "Bu olamaz. Buna benzer hikâyeleri yaşadık. Bunu bir daha istemiyoruz." açıklamasını yaptı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'da ilk önce ateşkesin sağlanmasına yönelik yaklaşıma karşı olduklarını belirterek, "Bu olamaz. Buna benzer hikâyeleri yaşadık. Bunu bir daha istemiyoruz." dedi.
Rusya Dışişleri Bakan Lavrov, Ermenistan'a yaptığı ziyarette Başbakan Nikol Paşinyan tarafından kabul edildi.
Lavrov, Ermenistan'daki bir Rus üniversitesinde de öğrencilerle bir araya geldi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, buradaki konuşmasında, Rusya ile Ukrayna arasında 2022'de İstanbul'da müzakereler gerçekleştiğini ve bu müzakerelerde anlaşmalara varıldığını anımsatarak, "Bu anlaşmaları hem biz hem de Ukraynalılar parafladı. Bunun ardından Batı, bu anlaşmayı (Ukrayna'ya) imzalamayı yasakladı. Bu nedenle şimdi bize 'hadi ilk önce ateşkes sağlayın, sonrasına bakarız' denildiğinde, hayır arkadaşlar, bu olamaz. Buna benzer hikâyeleri yaşadık. Bunu bir daha istemiyoruz." diye belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Doha’da siyonist saldırıda şehit olanların cenazesi, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani’nin resmî katılımıyla defnedildi. Törene HAMAS liderliğinden yetkililer de katıldı.
Polonya, Rusya ve Belarus'un ortaklaşa düzenleyeceği "Zapad-2025" askeri tatbikata yanıt olarak ülkenin doğu sınırına yaklaşık 40 bin asker konuşlandıracaklarını açıkladı.
Belarus ve Rusya'nın ortak katılım sağlayacağı Zapad-2025 stratejik tatbikatı yarın başlıyor.
Kanada, Şubat 2025’te başlattığı Suriye’ye insani yardım ve yaptırımların hafifletilmesi kararını 6 ay daha uzattığını duyurdu.