DSÖ: Gazze açlıktan kırılıyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze'de insanların tamamının aç olduğunu ve birçoğunun açlıktan hastalanıp hayatını kaybettiğini bildirdi.
DSÖ'nün X hesabından yapılan paylaşımda, "Gazze'deki herkes aç. Birçoğu açlıktan kırılıyor." uyarısında bulunuldu.
Bulaşıcı hastalıkların Gazze'de yayıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Açlık, insanların hastalıklarla mücadele etme yeteneğini zayıflatıyor. Yeterli yiyecek olmazsa daha fazla insan hastalanıp ölecek. Bu acının sona ermesi gerekiyor. Hemen şimdi ateşkes!" denildi.
DSÖ Direktörü Ghebreyesus: İnsanların gidecek başka yeri yok
Bu arada Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus da X hesabından yaptığı paylaşımda Refah'taki saldırılardan duyduğu endişeyi aktardı.
Ghebreyesus, şunları kaydetti:
"Gazze'nin güneyindeki Refah'ta bombardımanın yoğunlaştığına dair haberler son derece endişe verici.
Çaresizce güvenli bir yer arayan Gazze nüfusunun yarısı oraya sığınıyor. Bölgedeki altı hastane fazlasıyla dolu; daha fazla yıkım dayanılmaz olacaktır.
Bu insanların gidecek başka yeri yok. Ateşkes. Şimdi." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, siyonist rejimin ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili olarak, "israilin tekrarlanan saldırıları, sahte güvenlik bahaneleriyle ulusal istikrarı zayıflatma girişimidir." dedi.