Dünya Merkez Mutfağı, saldırılar nedeniyle Refah'taki faaliyetlerini durdurdu

Uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK), işgal çetesinin saldırıları nedeniyle Refah kentinde faaliyetlerini durdurma kararı aldı.
Dünya Merkez Mutfağının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Refah'ta işgal çetesinin nedeniyle insanların yeniden göç etmeye zorlandığı belirtildi.
Açıklamada, "Devam eden saldırılar, bizi Refah'taki ana mutfağımızın faaliyetlerine ara vermeye, topluluğumuzun mutfaklarının birçoğunu kuzeye taşımaya mecbur etti." ifadelerine yer verildi.
Bölgedeki durumun "vahim" olduğu vurgulanan açıklamada, savaştan etkilenen Dünya Merkez Mutfağı Filistin ekibinin yine de her gün faaliyetlerine devam ettiği kaydedildi.
WCK, dün bölgede 100 bin öğün dağıtıldığını ve bu hafta Gazze'ye giren 58 yardım tırı ile kapasitesini artıracağını duyurdu.
İşgal çetesinin 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda WCK'nın 7 çalışanı katledilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.