Euro-Med: Gazze'de 100 günde 100 bin kişi öldürüldü ve yaralandı
Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med), işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik 100 günlük saldırılarının sonucunda 100 bin Filistinlinin şehid edildiğini ve yaralandığını açıkladı.
Euro-Med'den yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin korkunç savaş suçları işlediği ve günlük ortalama bin Filistinlinin hayattan koparıldığını vurguladı. Bu, modern savaş tarihinin en kanlı istatistiği olarak nitelendirildi.
Açıklamada, Gazze'deki saldırılarda şehid edilenlerin yaklaşık yüzde 92'sinin sivil olduğu belirtilerek, bu siviller arasında 12 bin 345 çocuk, 6 bin 471 kadın, 295 sağlık çalışanı, 41 sivil savunma mensubu ve 113 gazeteci olduğu ifade edildi.
Toplamda bir milyon 955 bin Filistinlinin Gazze Şeridi'ndeki evlerinden ve yerleşim alanlarından çıkmak zorunda kaldığı, kendilerine güvenli bir barınak sağlanmadan zorla yerinden edilen bu insanların toplam nüfusun yüzde 85'ini oluşturduğu kaydedildi.
Euro-Med, uluslararası toplumu, işgal rejiminin bu savaş suçlarına son verme ve Gazze'deki insanların güvenliğini sağlama çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya ait dondurulmuş varlıklara el koyma girişiminin Brüksel’in Moskova’ya karşı açık bir savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.
Estonya, Rusya ile olan güneydoğu sınırı boyunca Baltık Savunma Hattı projesi kapsamında ilk beton sığınakları kurmaya başladı.
Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2026’dan itibaren AB dışından gelen 150 euro altı tüm küçük paketlere 3 euro sabit gümrük vergisi uygulayacak. Düzenleme, Çin’in düşük maliyetli e-ticaret modeline darbe olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk cephesinde Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılarda Pokrovsk'un kuzeyinde yaklaşık 16 kilometrekarelik alanın yeniden Ukrayna kontrolüne geçtiğini bildirdi.