Fransa’da kimyasal saldırı korkusu
Paris’te 13 Kasım’da gerçekleşen saldırılardan sonra Fransa’da olağanüstü hal ilan edilerek süresinin 3 ay uzatıldığının devlet tarafından açıklanmasının ardından, Başbakan Manuel Valls’ın kimyasal saldırı olabileceğini belirtmesi endişeleri artırdı.
Paris'te 13 kasımda gerçekleşen saldırılardan sonra Fransa'da olağanüstü hal ilan edildiği ve bunun süresinin 3 ay uzatıldığı tarafından açıklanmıştı. Olağanüstü hal yasası mecliste tartışılırken, Fransa Başbakanı Manuel Valls, yeni saldırıların olabileceği ve hatta kimyasal saldırı olabileceğini belirtmişti.
Geçen hafta Paris'teki AP-HP Necker Hastanesinde ilginç bir hırsızlık yaşandığı ortaya çıktı. Hastane yönetimi, 10 adet kimyasala karşı koruyucu elbise, 30 çift özel bot, eldiven ve maskelerin çalındığını açıkladı.
Paris Belediye Başkanı Philippe Goujon yaptığı açıklamada, hastaneden Çarşamba günü yapılan bu hırsızlıktan sonra, hırsızlık olayının ertesi gün hastane yönetimi tarafından şikayet edildiğini ve şikayetten sonra polis tarafından hastane etrafında güvenlik önlemlerinin artırıldığını söyledi.
öte yandan hastanede yaşanan hırsızlık olayı ve Başbakan Vallls tarafından yapılan açıklamadan sonra, olası bir kimyasal saldırının gerçekleşebileceği ihtimalinin artması nedeniyle, bütün hastane ve ambulans çalışanlarına olası bir saldırıda neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme yapıldığı belirtildi.
Yerel kaynaklarda yer alan haberlere göre, Fransız Hükümetinin, askeri eczaneler ile hastanelerin acil servislerine, kimyasal saldırı durumlarında kullanılacak ilaçların verilmesini onayladığı belirtildi.
Bu olaylardan sonra Fransa'da yaşayanlarının kimyasal saldırı korkusunun arttığı , internet üzerinden olası bir kimyasal saldırısında neler yapılması gerektiğini anlatan videolar ve sitelerin tıklanmasında da patlama yaşandığı görüldü. (Enes Suiçer-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İngiltere Başbakanı Andy Burnham, ülkesinin transatlantik köle ticaretindeki rolü nedeniyle resmen özür dilemeye açık olduğunu belirterek, İngiltere'nin tarihsel sorumlulukları konusundaki tartışmada yeni bir yaklaşımın sinyalini verdi.
ABD ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki savaşın sona erdirilmesine yönelik Katar'daki görüşmelerin sürmesi, petrol piyasalarındaki tansiyonu düşürdü. Geçen haftaki sert yükselişin ardından Brent petrol 110 doların altına çekilirken yatırımcılar, müzakerelerin sonucunu ve ABD'nin olası yeni askeri adımlarını izliyor.
ABD'nin Florida eyaletinde özel jetin yerleşim bölgesine düşmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti. Bahamalar'a gitmek üzere havalanan uçağın düşmeden önce buzlanma ve türbülans yaşadığı öğrenildi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik savaşın yakında sona erebileceğini söylerken Tahran'a yeniden ağır darbe indirme tehdidinde bulundu. Trump'ın siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İran konulu telefon görüşmesi yaptığı açıklanırken, işgal ordusunda alarm seviyesinin en üst düzeye çıkarıldığı bildirildi. Hürmüz Boğazı ve Körfez'de gemilere yönelik olaylar yaşanırken, Katar arabuluculuğundaki diplomatik temaslarda ise henüz nihai bir sonuca ulaşılamadı.