Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 822'ye yükseldi

Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023'ten bu yana yapılan işgal saldırılarında şehit olanların sayısının son 24 saatte 60 kişi artarak 53 bin 822'ye ulaştığını bildirdi.
Bakanlık, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucu şehit ve yaralı sayısına ilişkin günlük istatistik raporu paylaştı.
Buna göre işgalci siyonistlerin saldırıları sonucu son 24 saatte en az 60 şehidin naaşı ile 185 yaralı hastanelere ulaştı.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği katliamlar ve vatandaşları hedef alması sonucu bugün sabah saatlerinden itibaren hastanelere ulaşan şehit sayısı ise 53 olarak bildirildi.
Sağlık Bakanlığı, işgalcilerin ateşkesi bozduğu 18 Mart'tan bu yana şehit olanların sayısının ise 3 bin 673'e, yaralananların sayısının ise 10 bin 341'e ulaştığını bildirdi.
Bakanlık, böylece Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana süren soykırım savaşında şehit olanların sayısının 53 bin 822'ye, yaralıların da 122 bin 382'ye yükseldiğini kaydetti.
Bakanlık, çok sayıda mağdurun hâlâ enkaz altında ve yollarda olduğunu, ekiplerin kendilerine ulaşamadığını söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik insani yardım planının temel insani yardım ilkelerine aykırı olduğunu ve başarısız olacağını açıkladı.
Gazze'de katliam yapan siyonist rejim askerlerinden tünellere baskın yapmak için eğitim alan Fas ordusunun bu tavrı, zulme ortaklık olarak yorumlandı.
Siyonist işgalcilerin Gazze'ye uyguladığı abluka nedeniyle yetersiz beslenen 4 yaşındaki Muhammed Mustafa Yasin hayatını kaybetti. Sistematik aç bırakma politikası nedeniyle 80 günde 326 kişi hayatını kaybetti.
Pakistan’ın Pencap eyaletinde etkili olan şiddetli fırtınada eski ve bakımsız binaların çökmesi sonucu 10 kişi hayatını kaybederken, 45 kişi de yaralandı.