Gazze'de bu sabah öne çıkan gelişmeler

Filistin direnişi, işgal rejiminin saldırıların karşı halkı korumayı sürdürürken, işgal rejimi tarafından sivillerin yaşadığı evler havadan bombalanıyor.
Gazze Şeridi'nde yaşanan son olaylarda, Filistin direnişinin işgal rejimine karşı yürüttüğü Aksa Tufanı operasyonuyla büyük başarılar elde ediyor.
Sabah saatlerinde Filistin direnişi, Gazze Şeridi'nin Bureij Mahallesi'nde işgal rejimine ait bir quadcopter drone'u düşürdü.
İşgal rejimi uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin kuzeyindeki El-Zuhur Mahallesi'nde bir eve saldırdı. Bu saldırıda 2 Filistinli şehid olurken, çok sayıda kişi yaralandı.
Aynı şekilde, işgal uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin batısındaki Tel Al-Sultan Mahallesi'nde iki eve daha saldırdı. Bu saldırılarda 4 Filistinli şehid oldu ve birçok kişi yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.