Gazze'de şehit olanların sayısı 37 bin 953'e yükseldi

İşgalci siyonistlerin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 37 bin 953'e, yaralıların sayısı 87 bin 266'ya yükseldi.
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistlerin 271. günde devam ettirdiği saldırılarda Gazze'deki güncel şehit ve yaralı sayısına ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Buna göre işgalci rejim, son 24 saatte gerçekleştirdiği 3 katliamda 28 kişiyi şehit etti, 125 kişiyi de yaraladı.
Bakanlık, böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilenlerin sayısının 37 bin 953'e, yaralıların sayısının ise 87 bin 266'ya yükseldiğini kaydetti.
Açıklamada, çok sayıda mağdurun halen enkaz altında, yollarda olduğu ancak işgalci rejimin, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşmasını engellediği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.