Gazze'de şehit sayısı 67 bin 211'e yükseldi

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılarda şehit olanların sayısı 67 bin 211'e, yaralı sayısı ise 169 bin 961'e yükseldi.
Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu son 24 saatte 17 şehit ve 71 yaralının hastanelere kaldırıldığını duyurdu.
Bakanlık, işgal saldırıları sonucu 18 Mart 2025'ten bugüne kadar şehit ve yaralı sayısının 13 bin 598'e, yaralı sayısının ise 57 bin 849'a ulaştığını bildirdi.
Son 24 saatte hastanelere ulaşan "geçim mücadelesi" şehitlerinin de 5 artarak 2 bin 615'e ulaştığı, yaralı sayısının ise 19 bin 182'yi aştığı kaydedildi.
Böylece 7 Ekim 2023'ten bu yana şehit olanların sayısı 67 bin 211'e, yaralı sayısı ise 169 bin 961'e yükseldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tennessee eyaletindeki askeri patlayıcı üreten bir tesiste meydana gelen patlamada birden fazla kişi hayatını kaybetti, bazı kişilere ise ulaşılamıyor.
İran'da başta Tahran olmak üzere ülke genelinde Cuma namazının ardından Gazze'ye ve Filistinlilere destek gösterisi yapıldı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'de yürürlüğe giren ateşkese ilişkin, "Bu mutabık kalınan anlaşmanın bir kazaya uğramadan yürümesi önemli. Özellikle israil tarafından herhangi bir provokasyonun gelmemesi, savaşı tekrar başlatacak, soykırımı devam ettirecek, yerinden edinmeyi devam ettirecek bir hususun olmaması gerekiyor" açıklamasını yaptı.
2025 Nobel Barış Ödülü verilen Venezuelalı muhalif siyasetçi Maria Corina Machado'nun, siyonist rejim yanlısı açıklamaları dikkat çekiyor.