Gazze'de yerinde edilen çocuklar yağmur altında doyasıya eğlendiler
Yerinden edilen Filistinli çocuklar, yağmur altında kaldıkları barınaklarda doyasıya oyun oynayarak eğlendiler.
Her gün tonlarca bombanın yağdığı Gazze'ye sağanak yağmur başladı. Yağışların başlamasıyla yaşadıkları travmaları unutan çocuklar, oyun oynamaya başladılar.
Yerinden edilen Filistinli çocuklar, yaşam mücadelesini zor şartlar altında sürdürmeye devam ediyor. Yağmurun etkisini artırdığı Gazze'de, çocuklar sığındıkları barınaklarda oyun oynamaya çalışırken, görüntülendi.
Islak zeminde ve soğuk hava koşullarında dahi oyun oynamaktan vazgeçmeyen çocukların bu anları, savaşın ve yerinden edilmenin acımasız yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Filistinli çocukların en temel hakları olan oyunlara erişimleri her geçen gün daha da zorlaşıyor. Yağmurun etkisiyle iyice çamura dönen barınaklarda, çocukların oyunlarına devam etmeleri ise, yaşadıkları koşullara karşı verdikleri direnci gösteriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela için en yüksek seviyedeki seyahat uyarısını yinelerken, bu ülkede ikamet eden vatandaşlarına "derhal" ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı.