Güney Afrika'dan işgal rejimine sert tepki

Güney Afrika, işgal rejiminin Gazze'ye insani yardım girişini engellemesini ve Batı Şeria’daki saldırılarını kınadı. Uluslararası toplumu, Gazze halkına yardımların kesintisiz ulaşmasını sağlamaya çağırdı.
Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı, işgal rejiminin Gazze'ye insani yardımların girişini engellemesini ve Batı Şeria'daki saldırılarını sert bir dille kınadı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gazze halkının gıda, barınma ve tıbbi malzeme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı vurgulanarak, işgalin yardımları engellemesinin uluslararası hukukun ihlali olduğu belirtildi.
Açıklamada, işgal rejiminin açlığı bir savaş silahı olarak kullandığına dikkat çekilirken, insani yardımların Gazze Şeridi’nin tüm bölgelerine güvenli, sürekli ve engelsiz bir şekilde ulaştırılması gerektiği ifade edildi.
İşgal rejiminin Batı Şeria’daki saldırılarının da tehlikeli bir tırmanışa işaret ettiği belirtilerek, bu müdahalelerin Filistin halkının devlet olma ve kendi kaderini tayin etme hakkını tehdit ettiği vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.