Güney Kore'de OHAL ilan edildi
Güney Kore Devlet Başkanı, muhalefeti devlet karşıtı faaliyetlerde bulunmakla suçlayarak olağanüstü hal ilan etti.
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ülkedeki muhalefeti parlamentoyu kontrol etmekle, Kuzey Kore'ye sempati duymakla ve devlet karşıtı faaliyetlerle hükümeti felç etmekle suçlayarak "acil sıkıyönetim" ilan etti.
Yoon, televizyonda yayınlanan konuşmasında, "Kuzey Kore yanlısı güçleri ortadan kaldırma ve anayasal demokratik düzeni koruma" sözü verdi.
Yoon, sıkıyönetim ilan etmekten başka çaresinin olmadığını söyledi ancak konuşmasında hangi özel tedbirlerin alınacağına dair bilgi vermedi.
Son aylarda onay oranı düşen Yoon, 2022'de göreve geldiğinden bu yana muhalefetin kontrolündeki parlamentoya karşı gündemini dayatmakta zorlanıyor.
Yoon'un muhafazakar Halkın Gücü Partisi, gelecek yılın bütçe tasarısı konusunda liberal muhalefet Demokrat Parti ile çıkmaza girmişti. Ayrıca, karısı ve üst düzey yetkilileri ilgilendiren skandallar için bağımsız soruşturmalar yapılması çağrılarını reddediyor ve siyasi rakiplerinden hızlı ve sert tepkiler alıyordu.
Demokrat Parti'nin, Yoon'un açıklamasının ardından milletvekillerini acil toplantıya çağırdığı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus lider Vladimir Putin'e yazdığı açık mektuba verilen yanıtın zayıf olduğunu ve Rusya'nın yeniden savaşı seçtiği anlamına geldiğini ifade ederek, O (Putin) savaşı bitirmek istemiyor." dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna'daki çatışmanın yakında sona erebileceğini bir kez daha belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın özel temsilcisi Steve Witkoff ve damadı Jared Kushner, İran ile yapılacak müzakerelere dahil olabilecek nükleer uzmanlarla bir araya geldi.
Finlandiya Savunma Bakanı Antti Häkkänen, ülkede NATO'nun İleri Kara Kuvvetleri'nin (FLF Finland) kurulduğunu duyurdu.