Guterres: Gazze'den 2 bin 500 çocuğun acilen tahliye edilmesi gerekiyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'den 2 bin 500 çocuğun acilen tahliye edilmesi gerektiğini kaydetti.
Gazze'de görev yapan 4 ABD'li doktorla görüşmesinin ardından X sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Guterres, şu ifadelere yer verdi:
"Gazze'de görev yapmış 4 Amerikalı doktorun tanıklıkları ve özverili çalışmaları beni derinden etkiledi.
2 bin 500 çocuğun derhal tahliye edilmesi, ailelerine ve toplumlarına geri dönebilmelerinin garanti altına alınması gerekiyor." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci ABD Başkanı Donald Trump "Gazze Şeridi'ni kontrol etmek ve ona sahip olmak iyi bir şey olur." ifadelerini kullandı.
Yemen Ensarullah Hareketi, Kızıldeniz'de seyreden ABD'ye ait destroyer tipi 2 savaş gemisini füze ve İHA’larla vurduklarını duyurdu.
Myanmar'da meydana gelen yıkıcı depremde ölenlerin sayısı 3 bin 500'ü aştı, 5 binden fazla kişi de yaralandı.
Birleşmiş Milletler (BM), işgal rejiminin 18 Mart'ta ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de yaklaşık 400 bin kişinin yerinden edildiğini açıkladı.