Hacılar Arife gününe hazır: 1,5 milyon kişi Arafat'a doğru yola çıktı
Mekke'ye gelen yaklaşık 1,5 milyon hacı, bu sabah Arafat'a doğru hareket etti. Suudi yetkililer, aşırı sıcaklara karşı 250 bin personel ve 400'den fazla soğutma ünitesiyle geniş ölçekli önlemler aldıklarını duyurdu.
Hac ibadetinin en önemli rüknü olan Arafat Vakfesi için Hacılar, Zilhicce'nin dokuzuncu günü olan bu sabah Arafat'a doğru yola çıktı.
Geceyi Mina'da geçiren hacılar, sabahın erken saatlerinde Arafat'a ulaşmak üzere harekete geçti.
Arafat, Mina'nın yaklaşık 15 kilometre doğusunda yer alıyor. Hacılar burada güneş batıncaya kadar vakfeye duracak, ardından yaklaşık 9 kilometre uzaklıktaki Müzdelife'ye geçerek geceyi orada geçirecek.
Suudi Arabistan Medya Bakanı Selman ed-Dosari'ye göre, bu yıl yurt dışından yaklaşık 1,5 milyon hacı kutsal topraklara ulaştı. Geçen yıl ise toplam hacı sayısı 1 milyon 833 bin 164 olarak açıklanmıştı.
Suudi yetkililer, hac ibadetinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi için 250 binden fazla personelin görev yaptığını, 40'tan fazla kamu kurumunun koordinasyon içinde çalıştığını bildirdi.
Yüksek sıcaklıklara karşı alınan önlemler kapsamında 50 bin metrekarelik ek gölgelik alan oluşturuldu. Ayrıca binlerce sağlık görevlisi sahada görevlendirilirken, 400'den fazla soğutma ünitesi de hizmete alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya ait dondurulmuş varlıklara el koyma girişiminin Brüksel’in Moskova’ya karşı açık bir savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.
Estonya, Rusya ile olan güneydoğu sınırı boyunca Baltık Savunma Hattı projesi kapsamında ilk beton sığınakları kurmaya başladı.
Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2026’dan itibaren AB dışından gelen 150 euro altı tüm küçük paketlere 3 euro sabit gümrük vergisi uygulayacak. Düzenleme, Çin’in düşük maliyetli e-ticaret modeline darbe olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk cephesinde Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılarda Pokrovsk'un kuzeyinde yaklaşık 16 kilometrekarelik alanın yeniden Ukrayna kontrolüne geçtiğini bildirdi.