HAMAS: Ateşkes teklifine karşı siyonist rejime yanıt verdik

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro üyesi Hüsam Badran, esir takası ve ateşkes teklifine karşı siyonist rejime, arabulucu ülkeler aracılığıyla yanıt verdiğini doğruladı.
Hüsam Badran, "Savaşı durdurmak için anlaşmaya varmak için elimizden geleni yapıyoruz ve arabulucu ülkelerle sürekli temas halindeyiz." dedi.
Badran, Filistin halkına yönelik saldırganlığın durdurulması amacıyla arabulucu ülkelerle düşünce ve fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Öte yandan direnişten ağır darbeler alan işgal rejimi, yaşadığı hezimetten dolayı prestijini korumak için ABD'nin esir takası için HAMAS'a daha çok baskı uygulamasını istiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.
Süveyda'da Dürzi ve Bedevi gruplar arasında çatışmalar yeniden şiddetlendi.
Polonya’nın Budapeşte’deki büyükelçisini geri çağırarak, Macaristan ile diplomatik ilişkilerin seviyesini maslahatgüzar düzeyine indirdiği duyurdu.