HAMAS'tan Sumud Filosu aktivistlerine yönelik ihlallere tepki

HAMAS, Küresel Sumud Filosu'ndaki aktivistlere yönelik "insanlık dışı muameleyi" kınadı ve işgalcilerin yargılanmasını istedi.
İslami direniş hareketi HAMAS, yaptığı açıklamada, işgal yetkililerinin, son günlerde uluslararası sularda alıkonulan Küresel Sumud Filosu aktivistlerine karşı "ciddi ihlaller" gerçekleştirdiğini vurguladı.
Hareket, aktivistlerin esir tutuldukları süre boyunca ve sonrasında "hakaret, taciz ve en temel insan haklarından mahrum bırakılma"ya maruz kaldıklarını belirtti.
HAMAS, bu durumu, "faşist siyonist işgalin vahşetinin yeni bir belgesi ve tekrarlanan insan hakları ihlallerinin ve uluslararası hukukun açıkça çiğnenmesinin çarpıcı bir teşhiri" olarak değerlendirdi.
Hareket, "insani değerleri savunmak, Filistin davasının adaletini desteklemek ve devam eden kuşatma, açlık ve soykırıma maruz kalan Filistin halkı için" ilgili ülkelere ve insan hakları ve insani yardım kuruluşlarına, "dehşet verici tanıklıkları" belgelemeleri ve işgalcileri ve liderlerini Uluslararası Ceza Mahkemesi ve yetkili ulusal mahkemelerde yargılamak için acilen harekete geçmeleri çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile bir araya geldi.
Yüksek Seçim Komitesi Sözcüsü Nevvar Necme, Halk Meclisi seçim sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.
Irak, enerji açığını kapatmak ve elektrik üretim kapasitesini artırmak için Rusya'yla nükleer enerji alanında iş birliği yapma kararı aldı.
Mısır basını, "HAMAS ile israil arasında Gazze Şeridi’nde kalıcı barış sağlanmasını öngören Gazze Planı’na dair dolaylı müzakereler başladı." haberini duyurdu.