HRW: israil, Batı Şeria’daki 3 kampta zorla yerinden etmeyi dayattı
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Cenin, Tulkerem ve Nur Şems kamplarında yüzlerce konutun işgal saldırılarıyla tahrip edildiğini belirterek Netanyahu, Smotrich ve Gallant hakkında soruşturma çağrısı yaptı.
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), işgal rejiminin Ocak 2025’ten bu yana Batı Şeria’daki üç mülteci kampında sivillere zorla yerinden edilmeyi dayattığını bildirdi.
Açıklamada, Cenin, Tulkerem ve Nur Şems kamplarında gerçekleşen saldırılar sonucunda yüzlerce konutun ağır hasar gördüğü ve binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda bırakıldığı ifade edildi.
HRW, söz konusu uygulamaların uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, zorla yerinden etme ve sürgün baskıları nedeniyle işgal rejimin sözde Başbakanı Netanyahu, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında uluslararası soruşturma açılması çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Berlin U-Bahn hattında gece yarısından hemen sonra Alman ordusu tarafından kapsamlı bir askeri savunma tatbikatı gerçekleştirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'den geçen ve Adalet Bakanlığı'nın fuhuş ağı kuran ve cezaevinde ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein davasıyla ilgili tüm belgeleri yayınlamasını gerektiren yasa tasarısını imzaladı.
Endonezya'nın Seram kenti 6,1 büyüklüğünde depremle sarsıldı.
İngiltere, Rusya’ya ait Yantar adlı istihbarat gemisinin İskoçya’nın kuzeyinde, İngiltere karasularının yakınında tespit edilmesinin ardından Moskova’yı sert bir dille uyardı.