İran: Egemenliğimize yapılan her türlü saldırıya sert karşılık vereceğiz

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekaî Hamane, İran’ın milli egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik her türlü saldırıya sert bir dille karşılık verileceğini açıkladı.
Bekaî Hamane, haftalık basın toplantısında konuştu, gazetecileri sorularını yanıtladı.
"ABD’nin bölgedeki varlığının istikrarsızlık yarattığını ve yabancı güçlerin bulunduğu sürece bölgenin gerilimden kurtulamayacağını" belirten Bekaî, İran’ın kendini savunma konusunda kararlı olduğunu ve bölge ülkelerinin kendi aralarında güvenliği sağlamak için iş birliği yapması gerektiğine dikkat çekti.
Bekaî Hamane, İran’ın milli egemenliği ve toprak bütünlüğüne yönelik her türlü saldırıya sert bir şekilde karşılık vereceklerini vurguladı.
İran’ın kitle imha silahlarını reddettiğini ve nükleer programının tamamen barışçıl amaçlı olduğunu belirten Hamane, “Ülkemizi savunmak için gereken her türlü önlemi almakta kararlıyız.” ifadesini kullandı.
11 Kasım’da Riyad’da İslam ülkelerinin liderlerinin katılımıyla yapılacak toplantıda siyonist suçlarının durdurulmasına yönelik anlamlı bir adım atılması temennisinde bulunan Bekaî, Filistin’deki BM Yardım ve Çalışma Ajansı'nın (UNRWA) işgal tarafından kapatılmasına ilişkin, “Bu olay tüm dünyanın dikkatini çekti; hatta israil rejiminin bazı destekçileri bile onlara uyarıda bulundu.” dedi.
Türkiye’nin siyonist rejimin saldırıların durdurmak amacıyla ortaya koyduğu silah ambargosu girişimine de değinen Bekaî, İran’ın bu girişimi destekleyen elli küsur ülkeden biri olduğunu ve işgal rejimine yönelik silah ambargosunun yasal ve insani bir temele dayandığını vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Nijerya'da, kolera salgını nedeniyle 34 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Bolivya'da içinde 5 yolcunun bulunduğu uçağın kaybolduğu bildirildi.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.