İran: Gazze'de siyonist rejim kadar ABD'de suçlu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Gazze'de işlenen insanlık suçları konusunda siyonist rejim kadar ABD'nin de suçlu olduğunu söyledi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda, siyonist rejimin Gazze'de işlediği suçlar karşısındaki sessizliği eleştirdi.
Kenani paylaşımında, Filistin ve Gazze Şeridi'nin sakinlerine yaşatılan acı ve ıstırapların tarif edilemez olduğunu belirtti.
"(Gazze'deki) Bu korkunç cinayetlerin sürmesinde ABD ve israil destekçilerinin suçu, (siyonist) rejimden az değildir." ifadelerini kullanan Kenani, işlenen cinayetler karşısında susmanın insani ve ahlaki sorumluluktan kaçmak olduğunu kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, siyonist rejimin ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili olarak, "israilin tekrarlanan saldırıları, sahte güvenlik bahaneleriyle ulusal istikrarı zayıflatma girişimidir." dedi.