İran'da 3 gün ulusal yas ilan edildi

İran, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikast sonucu şehid olmasının ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti.
İran hükümeti tarafından yayınlanan bildiride, HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin başkent Tahran'da kaldığı konuta gerçekleştirilen suikast sonucu 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.
Bildiride, "İran olarak, ulusal milli birlik hükümetinin iş başı yaptığı zamanda, tüm uluslararası ve insani hukuku ayaklar altına alarak İran İslam Cumhuriyeti’nin diplomatik misafirlerine yönelik gerçekleşen bu vahşi saldırı kınıyoruz. Bu saldırı, Siyonist rejimin (İsrail) bir terör örgütü olduğunu ve yeryüzündeki hiçbir noktanın iyileştirilemez bu kanserli tümörden güvende olamayacağını göstermektedir.” denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.