İşgal rejimi bıraktığı rehinelerin iki katını alıkoydu

İşgal rejimi ile HAMAS arasında varılan mutabakatı siyonist rejim ihlal ediyor. 6 günde bırakılan rehineden daha fazla Filistinli alıkonuldu.
Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te gece yaptıkları baskınlarla 35 Filistinliyi daha alıkoyarken, 7 Ekim'den bu yana alıkonulan Filistinlilerin sayısı 3 bin 325'e yükseldi.
Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan açıklamada, siyonist rejimin Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te gece ve sabah saatlerinde baskınlar düzenlendiği belirtildi.
Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik alıkoymaları artıran siyonist rejim, HAMAS ile yapılan 4+2 günlük geçici ateşkeste de bir an durmadı. Son 6 günde toplam 325 Filistinliyi alıkoyan siyonist rejim, ateşkesi ihlal etmeyi sürdürüyor.
HAMAS ile yapılan anlaşma gereği 70 işgalci esirin eve dönüşünü sağlayan siyonist rejim, bunun karşılığında 30'u dün gece olmak üzere toplam 210 Filistinli rehineyi yıllardır tuttukları zindanlardan bıraktı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Sumi, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde 6 yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.
Ukrayna ile Rusya arasında esir takası gerçekleştiği bildirildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, "Gazze'ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak." açıklamasını yaptı.