İşgal rejiminin saldırılarında biri gazeteci 70 kişi şehid oldu
siyonist rejimin Gazze'deki yeni saldırıları sırasında El-Aksa televizyonu muhabiriyle birlikte şehid edilenlerin sayısı 70'e yükseldi.
Gazze'deki hükümetin medya ofisi, El-Aksa televizyonu muhabiri Abdullah Derviş'in, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ndeki saldırısı sırasında şehid düştüğünü duyurdu.
Yapılan açıklamada bu gazetecinin şehadetiyle 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden gazeteci sayısının 71'e ulaştığı belirtildi.
Gazze'deki hükümetin medya ofisi, siyonist rejimin gazetecilere ve medya mensuplarına yönelik suikastının amacının gerçekleri saklamak, gazetecileri korkutarak görevlerini yapmamalarını ve Gazze'de yaşanan katliamın yayınlanmamasını sağlamak olduğunu vurguladı.
Gazze Sağlık Bakanlığı ise, işgal rejiminin bugünkü saldırılarında şehid olanların sayısı 70’e yükseldiğini açıkladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela için en yüksek seviyedeki seyahat uyarısını yinelerken, bu ülkede ikamet eden vatandaşlarına "derhal" ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı.
İngiltere ve Norveç, Rusya tehdidine karşı Atlantik'in kuzeyinde birlikte devriye yapacak "ortak deniz gücü" kurma kararı aldı.
Almanya Hava Kuvvetleri, NATO'nun doğu kanadının korumasını güçlendirmek ve Rus hava ihlallerine karşı önlem amacıyla Polonya'ya 150 asker ve Eurofighter savaş uçakları konuşlandırdı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 32’nci Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.