İşgal zindanlarında Gazzeli bir esir şehit oldu

Gazzeli bir esirin işgal rejiminin Remle zindanında şehit olduğu bildirildi.
Filistin Esir Kulübü, yaptığı açıklamada Remle zindanındaki Gazzeli bir esirin şehit olmasıyla birlikte işgal zindanlarında şehadete eren Filistinli esirlerin sayısının 10'a çıktığını duyurdu.
Esir Kulübü, şehit olan esirin Gazze'nin merkez bölgelerinden biri olduğunu bildirdi ancak kimliği hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.
Gazzeli esirin, işgal ordusunun Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarını başlatmalarından sonra esir alındığı belirtildi.
Açıklamada, şehit olmadan önce esirin ziyareti için yasal girişimlerde bulunulduğu ancak zindan yönetiminin buna izin vermediği, Remle merkezinde Gazze'den başka esirlerin de bulunduğu kaydedildi.
Esir Kulübü geçtiğimiz çarşamba günü de işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Tubas'taki El-Fari'a Mülteci Kampı sakinlerinden olan 53 yaşındaki yatalak esir Halid Eş-Şaviş'in işgal rejiminin Nefha zindanında şehit olduğunu duyurmuştu.
Geçtiğimiz Kasım ayında da 2 Filistinli esirin işgal zindanlarında işkence altında şehit oldukları bildirilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.