İşgalciler Beyt Lahiya'da evleri bombaladı: 15 şehit
İşgalci siyonistlerin, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesinde iki evi bombalaması sonucu çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı.
Tıbbi ve yerel kaynaklar, işgal uçaklarının Beyt Lahiya bölgesine bağlı El Sıddıkin Mahallesi'nde El Hatabiya Caddesi üzerindeki iki evi hedef alması sonucu 15 kişinin şehit olduğunu, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu. Saldırı sonrası çok sayıda kişiden de haber alınamadığı belirtildi.
İşgalci siyonistlerin, son bir ayda Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği yoğun saldırılarda en az 1800 kişinin şehit olduğu, 4 binden fazla kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.
İşgal ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik kara, deniz ve hava saldırılarını sürdürerek 43 bin 374'ten fazla kişiyi şehit ederken, 102 bin 261'den fazla kişiyi de yaraladı. Binlerce kurban da halen enkaz altında ve yollarda kaldı ancak ambulanslarda ve sivil savunma ekipleri onlara ulaşamıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya ait dondurulmuş varlıklara el koyma girişiminin Brüksel’in Moskova’ya karşı açık bir savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.
Estonya, Rusya ile olan güneydoğu sınırı boyunca Baltık Savunma Hattı projesi kapsamında ilk beton sığınakları kurmaya başladı.
Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2026’dan itibaren AB dışından gelen 150 euro altı tüm küçük paketlere 3 euro sabit gümrük vergisi uygulayacak. Düzenleme, Çin’in düşük maliyetli e-ticaret modeline darbe olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk cephesinde Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılarda Pokrovsk'un kuzeyinde yaklaşık 16 kilometrekarelik alanın yeniden Ukrayna kontrolüne geçtiğini bildirdi.