İşgalciler, Kemal Advan Hastanesi'ne ilaç girişini engelliyor
Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiyye, hastanenin hâlâ işgalin kuşatması altında olduğunu belirterek, hastaneye tıbbi yardım girişinin engellendiğini söyledi.
İşgalcilerin, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) hastaneye ilaç ve yiyecek sokmasına ve uzman sağlık ekibinin hastaneye girmesine izin vermediğini açıklayan Ebu Safiyye, DSÖ’ye ait ambulansların işgalciler tarafından sıkı bir aramadan geçirildiğini, araçlardaki yiyeceklerin cadde ortasında dışarıya çıkarıldığını ve sağlık ekibinin geri dönmeye zorlandığını ifade etti.
İşgalcilerin, talep edilen 40 karton tıbbi malzemeden sadece 7 kartonun hastaneye girebildiğini bildiren Ebu Safiyye, yaralılar için ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi malzemenin yokluğunun had safhaya ulaştığını kaydetti.
Ebu Safiyye, hastanede uzman cerrah bulunmadığı için her gün yaralılardan bir kısmının şehid olduğuna dikkat çekti.
Kötü beslenme sebebiyle hastaneye kaldırılan çocuk sayısında da artış olduğuna işaret eden Ebu Safiyye, dört çocuğun durumunun ağır olduğunu ve yetişkinler arasında da kötü beslenme sebebiyle hastalananlar bulunduğunu açıkladı.
İşgalci siyonistler 30 Eylül’den bu yana Gazze Şeridi’nin kuzeyine yiyecek, su ve ilaç taşıyan kamyonları engelliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya ait dondurulmuş varlıklara el koyma girişiminin Brüksel’in Moskova’ya karşı açık bir savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.
Estonya, Rusya ile olan güneydoğu sınırı boyunca Baltık Savunma Hattı projesi kapsamında ilk beton sığınakları kurmaya başladı.
Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2026’dan itibaren AB dışından gelen 150 euro altı tüm küçük paketlere 3 euro sabit gümrük vergisi uygulayacak. Düzenleme, Çin’in düşük maliyetli e-ticaret modeline darbe olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk cephesinde Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılarda Pokrovsk'un kuzeyinde yaklaşık 16 kilometrekarelik alanın yeniden Ukrayna kontrolüne geçtiğini bildirdi.