İşgalin Gazze saldırısında bir anne ve 4 çocuğu şehit oldu
Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deyr El Balah'a düzenlenen işgal saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 5 kişi şehit oldu, bir çok kişi de yaralandı.
Yerel medya, işgal uçaklarının Deyr El Balah'ta Mescid-i Aksa Şehitleri Hastanesi yakınlarında Ebu Samak ailesine ait bir evi hedef aldığını, 4 çocuk ve annelerinin şehit olduğunu, bazı kişilerin de yaralandığını bildirdi.
İşgal helikopterleri Gazze şehrinin güneydoğusundaki El-Zaytun Mahallesi'nde de vatandaşların evlerine ateş açarken, işgal topçusu da Gazze şehrinin güneybatı mahallelerine yönelik şiddetli bombardımanını yeniledi.
İşgal kuvvetleri, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını kara, deniz ve hava yoluyla sürdürerek 41 bin 431 kişiyi şehit etti, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 95 bin 818 kişinin yaralanmasına, binlerce kişinin de enkaz altında kaybolmasına neden oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya ait dondurulmuş varlıklara el koyma girişiminin Brüksel’in Moskova’ya karşı açık bir savaş ilanı anlamına geleceğini belirtti.
Estonya, Rusya ile olan güneydoğu sınırı boyunca Baltık Savunma Hattı projesi kapsamında ilk beton sığınakları kurmaya başladı.
Avrupa Birliği, 1 Temmuz 2026’dan itibaren AB dışından gelen 150 euro altı tüm küçük paketlere 3 euro sabit gümrük vergisi uygulayacak. Düzenleme, Çin’in düşük maliyetli e-ticaret modeline darbe olarak değerlendiriliyor.
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırskiy, Donetsk cephesinde Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılarda Pokrovsk'un kuzeyinde yaklaşık 16 kilometrekarelik alanın yeniden Ukrayna kontrolüne geçtiğini bildirdi.