İspanya: Kanarya Adaları'na yoğun düzensiz göçmen akını var

İspanya, Kuzey Afrika'dan deniz yoluyla en fazla göç alan bölgesi Kanarya Adaları'na son 30 gün içinde 13 binden fazla düzensiz göçmenin geldiğini açıkladı.
Kanarya Adaları özerk yönetimi ve Sahil Güvenlik kurumunun verilerine göre, bölgeye gelen düzensiz göçmen sayısı ekimde büyük oranda arttı.
Bu yıl içinde Kanarya Adaları'na gelen yaklaşık 28 bin düzensiz göçmenin 13 binden fazlası son 30 günde geldi.
Katılım, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanı Jose Luis Escriva, Kanarya Adaları'na gelen düzensiz göçmenlerin, buradaki tüm barınma merkezlerinin doluluğundan İspanya'nın diğer özerk bölgelerine dağıtıldığını, son bir ay içinde 5 binin üzerinde düzensiz göçmenin transfer edildiğini açıkladı.
İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, düzensiz göçmen akınına karşı önlem almak için üç hafta aradan sonra ikinci kez Senegal'e gitti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa Konseyi Başkanı Antonio Costa, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarını ve sivillere uygulanan ablukayı sert sözlerle eleştirerek, "Gazze'de yaşananlar bir insani trajedidir. Tüm bir halk ezici, orantısız bir askeri güçle karşı karşıya bırakılıyor." dedi.
Odisha eyaletine bağlı Koraput, Jajpur, Dhenkanal, Mayurbhanj, Ganjam ve Gajapati gibi birçok ilçede etkili olan hava koşulları, bölgede günlük yaşamı olumsuz etkilerken, yıldırım isabet etmesi sonucu 15 kişi hayatını kaybetti.
Fas, 2012'de kapattığı Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk bölgesindeki Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.