Katar, mevcut gerilimin tek sorumlusunun işgal rejimi olduğuna dikkat çekti

Katar Dışişleri Bakanlığı, işgalci rejimin Filistin halkının haklarını devamlı ihlal ettiğine ve kutsalları çiğnediğine dikkat çekerek son yaşanan durumdan işgalci rejimi sorumlu tuttu.
Katar Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada "Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili derin endişelerini" dile getirdi.
Açıklamada Katar, tüm tarafları "gerilimi durdurmaları, sakinleşmeleri ve azami itidal göstermeleri" çağrısında bulundu.
Mevcut gerilimin tek sorumlusunun işgalci rejim olduğuna dikkat çekilen açıklamada, işgalci rejimin Filistin halkının haklarını sürekli ihlal ederek son günlerde işgal polisinin koruması altında mübarek Mescid-i Aksa'ya sayısız baskın yaptığına dikkat çekildi.
Açıklamada, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, "israilin uluslararası hukuku bariz ihlalleri, durdurulmaya zorlanmalı. İsrailin , uluslararası meşruiyet kararlarına ve Filistin halkının tarihi haklarına saygı duymaya, bu olayların bahane olarak kullanılmasını önlemek ve Gazze'deki Filistinli sivillere karşı yeni bir orantısız savaşın ateşini fitillememesi için acilen harekete geçilmelidir." denildi.
Katar, "1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olmak üzere bağımsız bir devletin kurulması konusundaki kararlı tutumunu" yineledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.
Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İşgal rejimi, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yardım bekleyenlerin de hedef alındığı saldırılarda 6 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.