Kazakistan'ın başkent ismi yeniden Astana oldu

Kazakistan Cumhurbaşkanı, başkentin adının yenidne Astana olarak değiştirilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkenin başkentinin adının Nur-Sultan yerine Astana olarak değiştirilmesine ilişkin kararnameyi imzaladı.
1997'de ülkenin ilk cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, başkenti Alma-Ata'dan 1998'de Astana olarak yeniden adlandırılan Akmola şehrine taşıdı.
23 Mart 2019'da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Nazarbayev'in onuruna Astana'nın adını Nur-Sultan olarak değiştiren bir kararname imzalamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci siyonistlerin Han Yunus'a düzenlediği saldırıda 3 kişi daha şehit oldu.
İşgal ordusu, Lübnan'ın güneyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya'da İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile bir araya geldi.
Çin, Avrupa Birliği'nin (AB), Çin menşeli benzer ürünlerin satışına getirdiği kısıtlamalara karşılık olarak Avrupalı şirketlerin tıbbi cihaz ihalelerine katılımını yasaklama kararı aldı.